Svenska Bildningsförbundet sammanför den finlandssvenska och tvåspråkiga befolkningen, främjar en levande bildningsverksamhet och en konstruktiv samhällsdiskussion. Förbundet befrämjar förståelsen för det internationella samfundet och för den europeiska integrationsutvecklingen.

Svenska Bildningsförbundet ordnar kurser, seminarier och konferenser, organiserar studiecirkel- och annan utbildningsverksamhet. Bildningsförbundet bygger nätverk mellan olika intressent- och kunskapsgrupper som delar förbundets målsättningar.

Svenska Bildningsförbundets verksamhet indelas i fem verksamhetsområden: ordinarie utbildning och seminarieverksamhet, tankesmedjan Agenda, Liberal praktik och Ledarskapsakademin samt samarbetsprojekt. Dessa verksamhetsområden verkar under Svenska Bildningsförbundet.

Aktuellt

60026_t.jpg

Nu går storebror till val – de stora partierna tappar terräng men vinner ändå

Det nalkas val i EU:s folkrikaste land. De över 60 miljoner röstberättigade tyskarna ser ut att fördela sina röster jämnare än i förbundsdagsvalet för fyra år sedan. Hittills har tyskarnas valkampanjer inte bjudit på någon häpnadsväckande dramatik men missförstå mig rätt: Ett val i ett land av Tysklands kaliber behöver ingen överdriven dramatik för att intressera omvärlden.
60007_t.jpg

EU med vind i seglen: Junckers optimistiska men vågade förslag

Europeiska kommissionens ordförande, Jean-Claude Juncker, höll sitt årliga linjetal om tillståndet i unionen den 13 september 2017 i Strasbourg. I sitt politiska anförande lyfte Juncker bland annat fram förslag om en ny industristrategi och lade fram sina visioner om säkerhet, migration, klimatmål och unionens framtid.
59910_t.jpg

Tänk om bara ett parti hade bildat finska regeringar sedan 1994?

Den sydafrikanska politiken är mitt inne i en förändringsprocess, där det regerande partiet African National Congress (ANC), allt mer pressas av oppositionspartierna. ANC har regerat i Sydafrika sedan 1994, men har den senaste tiden upplevt många motgångar, bland annat en allt mer korrupt president. Det här har sparkat igång en diskussion om koalitionsregeringar, och hur politiken kommer att se ut i framtiden i Sydafrika.

Evenemang

Fre
6.10
11:00

Populism så in i Norden

Välkommen till tankesmedjan Agendas lunchseminarium ”Populism så in i Norden”.
Svenska handelshögskolan i Vasa
Tis
24.10
11:00

Rapportlansering:Tre myter om familjeledigheter

Tankesmedjan Agenda lanserar rapporten "Tre myter om familjeledigheter".
Svenska Bildningsförbundet

Sociala medier

 

Publikationer